Ida & Fredriks bröllop

Hem  Förlovningen  Vigseln  Festen  Resan  Tips  Budget  Till Idas sida

 

Ackompanjerade av dragspel och gitarr gick vi upp för trappan till festlokalen. När alla hittat till sin plats hälsade jag och Fredrik alla välkomna och förklarade valet av förrättsdryck, Visby klosteröl, som i högsta grad var medskyldig till vår förlovning. Menyn var sparris- och svartrotssoppa med baconströssel och smördegssnurror till förrätt, efterföljt av kall örtbakad lax med spenat- och svamprisotto med ädelostcrème. Till fisken hade vi ett gott vitt vin, Koonunga Hill, och till efterrätt blev det cheesecake som bröllopstårta, kaffe och avec. Vi fick en del överaskningar under middagen, förutom de planerade sångerna och väntade talen dök det upp en del oväntade tal, telegram, lekar, och spexsånger... Singeln jag spelat in på möhippan spelades upp och nog sjutton fick jag och de andra brudarna även riva av den på scenen.

Efter maten öppnade vi presenterna. Vi fick bland annat en bröllopsresa till Zakynthos och generösa bidrag till reskassan, ett vinställ i smide, en glaskaraff, choklad och blommor. Sedan var det dags för bröllopsvalsen. Pappa och Östen, hans spelkamrat, spelade och sjöng och jag tror inte vi gjorde bort oss för gruvligt på dansgolvet. Pappa och Östen fortsatte spela i en för oss hektisk timme då jag dansade med många av herrarna på festen och Fredrik dansade med damerna. Sedan tog discot vid, vi hade en dator med mp3:or och Broman lekte discjockey större delen av tiden. Vi dansade och pratade och svalkade oss i baren och strax innan ett lämnade vi festlokalen och dansgolvet där det var fullt ös och åkte iväg till Torpa pensionat för bröllopsnatten. Där stannade vi två nätter och sedan åkte vi hem och packade våra väskor på måndagen för att flyga till Zakynthos dagen efter.
Här är mina och Fredriks svar på frågorna i en lek vi "utsattes för" under middagen. Stående på scenen fick vi ta av oss skorna och hålla i en Ida-sko och en Fredrik-sko var. Anna och Karin ställde frågor som vi fick besvara med antingen "Ida" eller "Fredrik" genom att hålla upp motsvarande sko. Vi stod rygg mot rygg och såg inte själva vad den andra svarade, men hörde på skratten hos gästerna att vi visst inte var överens alla gånger...
Alla frågorna Idas svar Fredriks svar
1 Vem av er lagar mat oftast?
2 Vem av er lagar den godaste maten?
3 Vem av er fyller på toapappret hemma?
4 Vem av er sitter längst på toaletten?
5 Vem av er tar rätt på disken efter en stor fest?
6 Vem av er är bäst på HTML-programmering?
7 Vem av er har högst IQ?
8 Vem av er är bäst på att berätta roliga historier?
9 Vem av er är det som byter lakan hemma?
10 Vem av er har snyggast underkläder?
11 Vem av er dansar roligast?
12 Vem av er är snyggast?
13 Vem av er kommer oftast med frukost på sängen åt den andra?
14 Vem av er tvättar kläderna oftast?
15 Vem av er har bäst lokalsinne?
16 Vem av er är slarvigast?
17 Vem av er bestämmer var skåpet skall stå?
18 Vem av er svarar i telefonen när det ringer?
19 Vem av er somnar först?
20 Vem av er är mest barnkär?
21 Vem av er äter mest godis?
22 Vem av er har störst skostorlek?
23 Vem av er var det som friade?